Szolgáltatási feltételekElixir könyvesbolt
Nincs kép beállítva

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti önmagára nézve. Ezen szerződés elfogadása és a vásárlás véghezvitele írásba foglalt szerződésnek minősül. Az általános szerződési feltételek módosítás esetén iktatásra kerülnek.

A megrendelési adatokat iktatjuk, a rendelkezésre álló elállási idő végéig tárolásra kerülnek.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll!

Üzemeltetői adatatok

Cégnév: TRIGON 9000 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt felelősségű Társaság

Rövidített név: TRIGON 9000 Kft

Székhely: 8412 Veszprém, Posta u. 67.

Telephely: 8200 Veszprém, Ady Endre u, 7/b. fsz. 2.

Adószám: 13298704-2-19

Cégjegyzékszám: 19-09-507659

Nyilvántartásba vette: Veszprém Megyei Bíróság

Szerződés nyelve: Magyar

Bankszámlaszám: 10201006-50245608-00000000

Elektronikus Ügyfélszolgálat: elixir.trigon@gmail.com

Telefonos Ügyfélszolgálat: 06-30/956-1125

Személyes átvétel előre egyeztetett időpontban lehetséges!

 

 

Tárhely szolgáltató:

 

Cégnév: TeraHost Kft.

Adószám: 23810329-2-13.

Cégjegyzékszám: 13-09-153911

Székhely: 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.

Mobil: +36 30 690 9394

E-mail: info@teratarhely.huAz űrlap teteje

 

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

 • Könyvek
 • CD, DVD, Hangoskönyvek
 • Ajándéktárgyak
 • Ásványok, kristályok
 • Kártyák
 •    Hangszerek

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt 5%, illetve 27% ÁFA -t, azonban nem tartalmazzák a szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

 

Szerzői jogok


A Szolgáltató tulajdona alatt álló www.elixirkonyvesbolt.hu és az összes egyéb felületeken megjelenő írásos és képi tartalom szerzői jogvédelem alatt áll! Bármilyen részleges, vagy egész képi-, írásos, vagy stílusbeli másolás csak a szerző írásos engedélye után lehetséges!

Rendelési információk

A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges telefonon, vagy e-mailben, amennyiben legközelebbi vásárlása alkalmával mindössze a kosár tartalmát szeretné összeállítani és megrendelését elküldeni, akkor praktikus lehet a regisztráció elvégzése és a webáruházból való rendelés. További előnye még, hogy 0-24 óráig rendelkezésre áll a megrendeléstől a kifizetésig. Korábban megadott adatait a „Beállításaim” menüpontban is szerkesztheti, bejelentkezés után.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9 – 15 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, a következő napon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk telefonon, vagy emailben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését, ha a kiválasztott terméket nem tartjuk raktáron. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 1 – 3 munkanapon belül. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges  ismertetők, a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A megrendelés leadása után emailben kapott automatikus értesítő nem jelent jogerős visszaigazolást és a megrendelés elfogadását, az csupán egy összefoglaló a megrendelésről.

Rendelés menete a webáruházban

 1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba.
 2. A rendszer egy felbukkanó ablakban tájékoztatja ennek megtörténtéről, ahol megtekintheti a kosara tartalmát. A Mennyiség/Frissítés oszlopban található ikonra kattintva törölheti a kosár tartalmát. A mennyiséget a megfelelő szám beírásával változtathatja meg, ezután a frissítés  ikonra kell kattintani, hogy újraszámolódjanak a tételek. 
 3. A lap alján el kell fogadni az Általános szerződési feltételeinket a jelölő négyzet kipipálásval és kattintson a "Tovább a megrendeléshez" című gombra  
 4. A következő lépésben adja meg számlázási adatait és kattintson a "Mentés" gombra.
 5. Szállítási mód kiválasztása a listából. Ezután kattintson a „Tovább” gombra.
 6. Válasszon fizetési módot. Kattintson a „Mentés” gombra.
 7. Ellenőrizze a szállítási és számlázási címet, ha szükséges javíthatja azokat, illetve adhat meg eltérő szállítási címet. 
 8. A „Megrendelés megerősítése” gombra kattintva befejezte a megrendelést. 
 9. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően azonnal visszaigazolást kap.
 10. Utánvét esetén adatait telefonon ellenőrizzük amikor a termék szállíthatóvá válik.

Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. 

A megrendelt termék / szállítás díjának fizetésének módja

A megrendelt terméket a választott fizetési és szállítási módnak megfelelően kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz, és ezen visszaigazolással válik véglegessé. A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, esetlegesen a csomagon észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Lehetőséget biztosítunk a csomag értékének előre történő kiegyenlítésére, ebben az esetben a szállítás díja kedvezőbb.

Lehetőséget biztosítunk továbbá arra, hogy a törékeny árukat (pl. bögre) a megrendelő kifejezett kérésére „TÖRÉKENY” szállítási módon adjuk postára, ám ennek többletköltségei minden esetben a megrendelőt terhelik.

 

Szállítási információk

Webáruházunk megrendeléseit a Sprinter futárszolgálat és a Magyar Posta szállítja házhoz. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (ha van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan!

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak, vagy ha előre fizeti azt! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! Portósan küldött csomagokat nem veszünk át!

A megrendelés fizetési kötelezettséggel jár.

Elállás joga

A vállalkozás a szerződés megkötését megelőzően, világosan és közérthető módon köteles a fogyasztót tájékoztatni az elállási vagy felmondási jogával kapcsolatban, melynek szabályait a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 20-29. § rendelkezései állapítják meg. Az elállási vagy felmondási jog a fogyasztó oldalán fennálló információhiányt hivatott kompenzálni. 

Az elállási és a felmondási jog természetéről

A felmondási jog a fogyasztót (a jogszabályban meghatározott feltételek fennállása esetén) kizárólag szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződések vonatkozásában illeti meg. Szolgáltatás esetén a szerződés megkötésének napjától, míg termék adásvételére irányuló szerződés esetén a termék átvételének napjától számított 14 napon belül gyakorolhatóak.

 Elállási jog termék vásárlása esetén illeti meg a fogyasztót, ezen jogával élve a fogyasztó a szerződést egyoldalúan, visszamenőleges hatállyal szüntetheti meg.

A fogyasztó az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

Az átvétel napjának

 • több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
 • több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
 • ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,
 • a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napját kell tekinteni.

 

Amennyiben a vállalkozás az elállási vagy felmondási jogra vonatkozó tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, úgy az elállási vagy felmondási idő a Korm. rendelet szerint 12 hónappal meghosszabbodik. Ha a vállalkozás a termék kézhezvételének vagy a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap lejártát követően, de 12 hónapon belül megadja a tájékoztatást, úgy az elállásra vagy felmondásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított 14 nap.

 

A Korm. rendelet egyértelművé teszi, hogy elállás esetén nem csak a vételár, de a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségek (így a kiszállítás költségei) is visszajárnak a fogyasztó számára. A kiszállítás teljes költsége azonban nem minden esetben jár vissza a fogyasztónak, mivel a Korm. rendelet azt is leszögezi, hogy ha a fogyasztó a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választ, akkor az ebből eredő többletköltséget a vállalkozás nem köteles visszatéríteni. Ez azt jelenti, hogy ha például a fogyasztó olyan „drágább” kiszállítást választ, amely a vállalkozás által vállalt „normál” szállításnál gyorsabb, vagy a napnak csak egy meghatározott időszakában történik, akkor elállás esetén a vállalkozás csak a „normál” szállítási díjnak megfelelő összeget köteles visszatéríteni a fogyasztó számára (extra szállítási költség tehát nem jár vissza).

  

A vállalkozásnak a fogyasztót megillető elállási vagy felmondási jog körében az alábbiakról kell tájékoztatnia:

 1. Az elállási vagy felmondási jog gyakorlásának határideje 14 nap.Kérjük lépjen kapcsolatba velünk ügyfélszolgálati elérhetőségeink bármelyikén.
 2. Elállási nyilatkozat-mintát biztosítunk, de egyéb módon (pl. telefonon) is jelezheti szándékát.
 3. Az elállási vagy felmondási jog gyakorlása esetén a termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie. A termék postai utánvétes küldeményként nem küldhető vissza.
 4. Ha a szolgáltatás nyújtásra irányuló szerződés esetén a teljesítés – elállásra nyitva álló 14 napos határidőn belüli – megkezdését követően gyakorolja a fogyasztó a felmondási jogát, úgy az elszámolássorán köteles megtéríteni a vállalkozás ésszerű költségeit;
 5. A fogyasztót nem illeti megaz elállási vagy felmondási jog az egyedi fényképes termékek megrendelése esetén.
 6. Alább olvashatók azok a körülményekről, amelyek teljesülése esetén a fogyasztó elveszítielállási vagy felmondási szerinti jogát.

 

A fogyasztó az elállási/felmondási jogát a mintanyomtatvány felhasználásával vagy az elállásra/felmondásra vonatkozó egyértelmű nyilatkozata útján gyakorolhatja. Az elállási nyilatkozat érvényessége nem függ konkrét formai követelmények megtartásától (még írásbeliségtől sem), azonban a vállalkozásnak rendelkezésre kell bocsátania egy, a jogszabály által meghatározott tartalmú nyilatkozat-mintát, amely segíti a fogyasztót e jogának gyakorlásában.

A vállalkozás továbbá internetes honlapján is biztosíthatja a fogyasztó számára, hogy a jogszabályban biztosított elállási vagy felmondási jogát gyakorolja. Amennyiben a vállalkozás az elállás vagy felmondás gyakorlására ily módon lehetőséget biztosít, köteles haladéktalanul visszaigazolni a fogyasztó e nyilatkozatának megérkezését.

Fontos, hogy a fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállási vagy felmondási jogát a jogszabály előírásainak megfelelően gyakorolta.

 

Az elállási és felmondási jog hiányáról szóló előzetes tájékoztatás

 

Az elállási és felmondási jog nem illeti meg minden esetben a fogyasztót, mivel a Korm. rendelet 29. §-a - a felek eltérő megállapodása hiányában egyes termékek vonatkozásában - kizárja e jog gyakorlását az alábbi szolgáltatások és termékek vonatkozásában:

 1. a)A felmondási jog hiánya a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében

A szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.

 1. b) Az elállási, vagy felmondási jog hiánya olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható ingadozásától függ.
 2. c)Az elállási vagy felmondási jog hiánya olyan nem előre gyártott termékesetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

E kivételszabály körébe a fogyasztó személyéhez kötött, illetve a fogyasztó egyedi utasításai alapján egyediesített módon vagy kifejezett kérésére előállított termékek tartoznak.

 1. d) Az elállási vagy felmondási jog hiányaromlandó vagy minőségét rövid ideig megőrzőtermék tekintetében.

A gyorsan romlandó termékek körébe tartoznak például a vágott virág.

 1. e)Az elállási vagy felmondási jog hiánya olyan zárt csomagolásútermék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.
 2. f)Az elállási vagy felmondási jog hiánya olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyülmás termékkel.
 3. g)Az elállási vagy felmondási jog hiánya olyan alkoholtartalmú italtekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor.
 4. h) Az elállási vagy felmondási jog hiánya olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából.
 5. i) Az elállási vagy felmondási jog hiányalezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftverpéldányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta.

Hang- és képfelvételek (CD, DVD), valamint a számítógépes szoftverek kapcsán a Korm. rendelet azt fogalmazza meg, hogy a fogyasztó akkor nem gyakorolhatja elállási jogát, ha a csomagolást már felbontotta (felbontatlan csomagolás esetén természetesen az átvételtől számított 14 napon belül gyakorolható az elállási jog). A csomagolás felbontása esetén ugyanis lehetővé válik a fogyasztó számára a szerzői jogi védelem alá eső termék használata, valamint többszörözése is, amely sértené a szerzői jog jogosultjának érdekeit.

 1. j) Az elállási vagy felmondási jog hiányahírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében.

Az előfizetéses szerződések tekintetében ugyanakkor az általános szabályok szerint gyakorolható a – jövőre nézve hatályos – felmondási jog.

 1. k) Az elállási vagy felmondási jog hiányanyilvános árverésenmegkötött szerződések esetében.
 2. l) Az elállási vagy felmondási jog hiánya lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhezkapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki.
 3. m) Anem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási/felmondási jogát. Ilyen például az internetes felületről megvásárolható (letölthető) játék, zene, háttérkép, stb.

Figyelem! Az Elállási jog az egyedi termékek megrendelése esetében nem alkalmazható, annak jellege miatt. A megrendelés elküldésével, a vételár kifizetését követően megkezdődő gyártási folyamat után már nem tudjuk figyelembe venni az elállási szándékot!

 

Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás 

Azon termékekre, amelyek eladási ára 10.000,- Ft, vagy az alatti, kötelező jótállás – jogszabály alapján – nem vonatkozik, ugyanakkor a gyártó vagy forgalmazó vállalhat önkéntes jótállást, illetve a fogyasztót megilletik a kellékszavatossági jogok.

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 11. § (1) bekezdésének m) és n) pontjai értelmében a vállalkozásnak tájékoztatnia kell a fogyasztót a kellékszavatosságra és a termékszavatosságra vonatkozó jogszabályi kötelezettségről, valamint a jótállás fennállásáról és annak feltételeiről. A kellékszavatosság, termékszavatosság és jótállás fogalmakat pontosan és megfelelően kell használni, úgy hogy a fogalmak közötti különbség a fogyasztó számára világos és egyértelmű legyen. E tájékoztatás a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 3. mellékletében foglalt mintatájékoztató útján is megadható.

Adatkezelés

Az webáruház használata során a részünkre rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az alvállalkozónk pl.: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez. A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb).

Ezen adatokat a kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adjuk át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat  mindaddig rögzítjük, amíg a Vásárló nem kéri azok törlését. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat bizalmasan kezeljük, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető az Ügyfélszolgálati elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az elixir.trigon@gmail.com e-mail címen.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az általános szerződési feltételeket, továbbá adatkezelési elveinket.

 

Panaszkezelés, Reklamáció

Esetleges panaszával közvetlenül ügyfélszolgálatunkhoz fordulhat.

8200 Veszprém, Ady Endre u. 7/b. fsz. 2. Tel.: munkaidőben a 88/325-480, 0630-9561125,

illetve elixir.trigon@gmail.com email címen.

Panaszával fordulhat még:

 • Veszprém Megyei Jogú Város, Polgármesteri Hivatal Jegyzője

            8200 Veszprém, Óváros tér 19. Tel.: 88/422-222

 • Veszprém megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Kirendeltsége

            8200 Veszprém, Megyeház tér 1.  Tel.: 88/564-136

 • Veszprém megyei Békéltető Testület

            8200 Veszprém, Radnóti tér 1. Fsz. 115-116. Tel.: 88/814-121, 88/814-111

            www.bekeltetesveszprem.hu email: info@bekeltetesveszprem.hu

 

Vitarendezési platform:  www.ec.europa.eu/odr

 

Elállási nyilatkozat: Letöltés


Rólunk
Kapcsolat

 

 

 

Életünk alakulása csak rajtunk múlik. Itt az idő, hogy tegyünk érte!

 

 

Felkeltettük érdeklődését?

 

 

 

Lap tetejére