
Az angyalok nagyhatalmú lények. Küldetésük, hogy segítsék az embereket szellemi vándorútjuk során. Mindig körülöttünk és velünk vannak, de kérnünk kell őket, hogy beavatkozhassanak életünkbe, mert ezt önhatalmúlag sohasem teszik. Bármiben segítségünkre lehetnek, a legapróbb dolgoktól a legnagyobbakig. Nem mindig látjuk őket, legtöbbször inkább érezni lehet a jelenlétüket, de az is előfordulhat, hogy egy illattal, esetleg fényjelenséggel hívják fel magukra a figyelmünket. Sokszor látogatnak meg bennünket álmunkban is. Tőlük származnak a hirtelen bevillanó, ihletett ötleteink, esetleges felismeréseink. Segíthetnek olyan dolgokban, amiket eddig nem láttunk át, ám segítségükkel tisztán láthatjuk a helyzetünket.
És hogyan kommunikálhatunk velük?
Úgy, ahogyan a barátainkkal szoktunk, egyszerűen kérjük a segítségüket, útmutatásaikat. Az angyalok a szeretet útját járják. Sugallataik ennek megfelelően szelídek, de határozottak úgy, hogy az mindenkire a legpozitívabb hatással legyen.
Az angyalok létezése nem hit kérdése. Vannak. Hozzáállásunk az, ami inkább segíti, vagy gátolja a kapcsolat kialakítását velük. próbáld ki Te is, milyen az élet az angyalok együttműködésével! Mit veszíthetsz? Csak egy olyan világot, ahol nincsenek angyalok…
Az angyalok kísérjenek utadon!

Mi is az a mandala tulajdonképpen?
A mandala ősi szanszkrit szó, melynek jelentése: kör. Elsősorban a hinduizmus és a buddhizmus követői használják, de megtalálható számos indián kultúrákban is. Manapság nyugaton is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Lényegük, hogy a középpontból indulnak el, majd igen változatos formákban nyilvánulnak meg. Meglehetősen színesek és sokfélék, olykor magas művészeti tehetségről árulkodnak. A mandalakészítés egy meditatív szertartás, egyes mandalák akár hónapokig is készülhetnek. Eközben kikapcsol az elme, így különleges tudatállapotok kiváltására alkalmas módszer. A mandala elősegíti a belső energiák áramlását, így emelkedettebb tudatállapot elérését segíti elő. A mandala szimbolizálja a középpontot és a belőle megnyilvánuló világ változatos sokszínűségét. Egészében az egységet, részleteiben a sokféleség tökéletességét mutatja, miközben harmóniát sugároz, egységélménnyel ajándékoz meg, az arányosság és szimmetria elvét követve.
Minden mandala más, nem létezik két egyforma. A végeredmény elsősorban a készítőktől függ, hiszen azok lenyomata látható lesz az elkészült mandalán. A mandalakészítés igazi benső utazás lehet. A mandalák formáikkal és színeikkel különböző erőket és energiákat képesek közvetíteni számunkra. A mandalák sokféleségükkel az élet változatosságát jelenítik meg.
A mandala segíti megélni a pillanatot, így összeszedettebbé válunk, koncentrációs képességünk nő. Valójában a mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A mandala különleges módon hat a szellemre, a lélekre, mely már önmagában is egy meditáció.
Azért találkozunk velük mostanában egyre több helyen, mert a mandalákból áradó harmóniára mind nagyobb szükségünk van. Bár keleten az eredet mandalákat elkészülésük után egyszerűen összesöprik, addig nyugaton egyre nagyobb az igény arra, hogy otthonunkat is díszítsük vele, és energiával töltsük fel általa. Mandalát készíthetünk magunk is, de ha már elkészült terméket szeretnénk, arra is egyre több lehetőség kínálkozik napjainkban. Akár falikép, vagy szőnyeg formájában, de megtalálható bögrén, tányéron, kulcstartón is.

Összhangban a természettel: A TÁPLÁLKOZÁS
A mai ember többnyire nem képes összhangban élni a természettel. Egy részük nem is akar, a másik részük pedig egyszerűen nem tud, hiszen kellő ismeretek hiányában ez képtelenség. Szerencsére a törekvés egyre erősebb, és folyamatosan növekszik azoknak az embereknek a száma, akiknek igenis fontos, hogy visszataláljunk eredeti önmagunkhoz, hiszen a természet részei vagyunk mi magunk is.
Ahhoz, hogy kellő eredményeket elérhessünk, mindjárt az alapoknál kell kezdeni, ezért tartom fontosnak elsősorban a táplálkozás megreformálását. Egyszerű, érthető és használható módon igyekszem az olvasó elé tárni, hogyan is függ össze táplálkozásunk a természettel. Az itt felvázolt információk nem újkeletűek, hiszen mindezeket nagyanyáink még tényként kezelték és alkalmazták, mégis a feledés homályába merült.
Jó étvágyat, és jó egészséget mindenkinek!
A táplálkozást és az emésztést alapvetően három tényező befolyásolja:
- a táplálék minősége,
- a Hold fázisai,
- az állatövi jegyek, melyeken a Hold aktuálisan áthalad.
- A táplálék minősége
A táplálkozás minősége alatt az adott élelmiszer emészthetőségét, összetételét értjük.
- Holdfázisok
A Hold állása szintén óriási befolyást gyakorol a táplálkozásra. Vannak olyan időszakok, amikor a nehezen emészthető ételeket sokkal könnyebben dolgozza fel a szervezetünk, mint más alkalmakkor. Előfordul, hogy hatékonyabb az emésztésünk, ezért kevesebb tápanyagra van szükségünk, máskor akármennyit eszünk, mégis hiányérzetünk marad. Szélsőséges „étkezési hangulatainkat” is az éppen ható minőségeknek tudhatjuk be, mint például az undor, vagy farkaséhség.
ÚJHOLD: a legnagyobb a szervezet tisztítási, méregtelenítési készsége. A legjobb időszak a böjtre, mert gyorsabban távoznak testükből a salakanyagok, mérgek és a víz. Könnyebben mondunk le kedvelt ételeinkről és italainkról, valamint rossz szokásainkról is.
NÖVŐ HOLD: energiát raktároz, építő hatású, hajlamosít a hízásra. Ebben az időszakban szervezetünk remekül hasznosítja a bevitt tápanyagokat, a hizlaló jellegű ételek fokozottan hatással vannak ránk!
TELIHOLD: energikusak vagyunk, úgy érezhetjük, hogy bármit meg tudunk valósítani. Szintén böjtre alkalmas idő, amikor szervezetünk maximálisan felveszi a vízben található nyomelemeket és ásványi anyagokat.
FOGYÓ HOLD: felhalmozódott kilóinktól gyorsabban szabadulhatunk meg, mint bármely más időszakban, ezért a diéta megkezdésére kiválóan alkalmas. Szervezetünk méregtelenítési készsége és energiaszintje egyaránt nagy.
- Állatövi jegyek
Fontos az állatövi jegyek hatása is, melyeket a négy őselemhez társítunk: tűz, föld, levegő, víz. Különböző módon befolyásolnak bennünket, ezért hol pozitívan, hol negatívan reagálunk bizonyos élelmiszerekre, mint például a só, zsír.
A négy elem mindegyikéhez tartozik egy növényi rész és táplálkozási minőség:
Állatövi jel elem minőség növényi rész szervrendszer
Kos, Oroszlán, Nyilas tűz fehérje termés növények érzékszervek
Bika, Szűz, Bak föld só gyökér növények vérkeringés
Ikrek, Mérleg, Vízöntő levegő zsír virág növények mirigyrendszer
Rák, Skorpió, Halak víz szénhidrát levél növények idegrendszer
Gyümölcs: minden fán termő gyümölcs és bogyós cserje (pl. szőlő). Ide tartoznak általában a föld felett termő növények pl. paradicsom, paprika, uborka, kukorica, bab, stb.
Gyökér: a föld alatt termő gyökérnövények pl. répa, retek, hagyma, burgonya, karalábé, stb.
Virág: ebbe a csoportba sorolhatók az ehető virágtermések pl. brokkoli, articsóka, stb.
Levél: ide tartozik a legtöbb leveles növény pl. káposzta, saláta, spenót, póréhagyma, rebarbara, stb.
Valójában mindenki egyéni módon reagál a bevitt tápanyagokra, ahogyan arra is, hogy a Hold éppen melyik állatövi jegyben jár. Vannak, akik érzékenyebbek pl. zsír napokon a zsíros ételekre, de akadnak olyanok is, akik éppen ellenkezőleg reagálnak: sokkal jobban bírják a zsíros ételeket, és nem fekszi meg a gyomrukat. Ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Általában az állatövi jegyhez rendelt tápanyagot az adott napokon könnyebben dolgozza fel a szervezetünk és jobban hasznosítja, mint máskor. Vegyük tehát figyelembe a Hold állását és fázisát! Használjuk a táblázatokat, és eszerint állítsuk össze étrendünket! A szétválasztó diétán alapuló táplálkozási formát összekötve a Hold ritmusával, összhangba kerülünk a természettel, energikusabbak és egészségesebbek leszünk. Ezzel a módszerrel megkönnyítjük szervezetünk dolgát, hiszen könnyebben emészt, így a méreganyagok sem halmozódnak fel, és kevésbé savasodik el a testünk.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TÜZES JEGYEK: Kos, Oroszlán, Nyilas NÖVÉNYI RÉSZ: termés
ZÖLSGÉG: GYÜMÖLCS: TEJTERMÉK:
- padlizsán - ananász - túró
- avokádó - alma - joghort
- bab - sárgabarack - tej, aludttej
- borsó - banán - juhsajt
- uborka - körte - mozzarella
- fokhagyma - datolya - parmezán sajt
- karalábé - eper
- tök - füge HÚS ÉS HAL:
- lencse - cseresznye - szárnyasok
- paprika - kiwi - vadhús
- szójabab - dinnye - bárány, borjú
- paradicsom - narancs - hal
- cukkini - őszibarack
- hagyma - szőlő EGYÉB:
- citrom - tojás
- szilva - tofu
- olajbogyó
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FÖLD JEGYEK: Bika, Szűz, Bak NÖVÉNYI RÉSZ: gyökér
ZÖLDSÉG: GYÜMÖLCS: TEJTERMÉK:
- édeskömény - alma - joghort
- burgonya - banán - tej
- fokhagyma - kiwi - tejszín
- karalábé - tejföl
- sütőtök EGYÉB: - vaj
- póréhagyma - füstölt élelmiszerek
- torma - méz
- répa - kapribogyó
- gomba - csalamádé
- retek - diófélék
- célka
- feketegyökér
- zeller
- spárga
- karórépa
- csicsóka
- hagyma
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LEVEGŐ JEGYEK: Ikrek, Mérleg, Vízöntő NÖVÉNYI RÉSZ: virág
ZÖLDSÉG: HÚS ÉS HAL: EGYÉB:
- articsóka - liba - akácméz
- avokádó - kacsa - vaj
- karfiol - marha - tojás
- brokkoli - angolna - kókuszdió
- koktélparadicsom - lazac - kókusztej
- kelbimbó - tonhal - marcipán
- cukkini - mandula
- mák
GYÜMÖLCS: TEJTERMÉK: - diófélék
- sárgabarack - vaj - olívaolaj
- cseresznye - túró - olajbogyó
- sárgadinnye - tejszín - növényi olajok
- lime - szezámmag
- mangó
- szirup
- nektarin
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VÍZ JEGYEK: Rák, Skorpió, Halak NÖVÉNYI RÉSZ: levél
ZÖLDSÉG: GYÜMÖLCS: EGYÉB:
- padlizsán - banán - juharszirup
- levélnövények - füge - konyak
- fejes saláta - dinnye - pezsgő
- karfiol - rebarbara - fagylalt
- sampinyon - szőlő - méz
- édeskömény - likőr
- uborka - mák
- fokhagyma HÚS ÉS HAL:
- karalábé - osztriga
- póréhagyma - homár
- gomba - hering
- kelbimbó - feketekagyló
- vöröskáposzta
- spárga
- spenót
- fejes káposzta
- kelkáposzta
- cukkini
- hagyma
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FEHÉRJÉK CSOPORTJA
Húsok, szárnyasok, kolbászfélék, halak és a tenger gyümölcsei:
Főtt marhahús, sültek, rolád, pörkölt, steak, vagdalt hús.
Főtt borjúhús, rántott szelet és sült hús.
Főtt bárány- és birkahús, hátszín, comb és gerinc.
Főtt szárnyas hús pl. pulyka, liba, kacsa, csirke, fácán, tyúk, galamb, fürj.
Felvágottak vagy kolbászfélék marhából, birkából vagy szárnyasból pl. marhapárizsi, löncshús, aszpikos felvágottak, pulykasonka.
Főtt, nem füstölt hal pl. lazac, tőkehal, sügér, laposhal, tanhal, makréla, hering, pisztráng, csuka.
Kagyló és rákfélék, osztriga, garnéla, homár, folyami rák, languszta, tintahal, kaviár.
Gyümölcsök: Szőlő és bogyós gyümölcsök pl. eper, málna, szeder, ribizli, egres (kivéve: fekete áfonya, mert az semleges), savanykás alma,körte, birsalma (kivéve: puha, édeskés almák, mert az szénhidrát csoport) őszibarack, sárgabarack, szilva és cseresznye, ringló, narancs, mandarain, citrom, grapefruit, mangó, maracuja, kiwi, papaya, ananász, gránátalma, sárga- és görögdinnye, csipkebogyó, kökény, bodza, galagonya, homoktövis (kivéve: banán, friss füge és datolya, mert ezek a szénhidrát csoport tagjai).
Tojás, tej és sajt: A tojás fehérje és sárgája (A nyers tojásfehérjét kerüljük!), a tej minden iható formája, a sajtok 60%-os zsírtartalomig pl. eidami, ementáli, trappista (kivéve juhsajt-feta, kecskesajt, mozzarella, mert ezek semlegesek).
Italok: Gyümölcstea és gyümölcslevek, almabor, fanyar fehér,- vörös,- és rosé bor, száraz pezsgő.
Egyéb: Szójakészítmények, tofu, kenyérre kenhető krémek.
SZÉNHIDRÁTOK CSOPORTJA
A rizs- és teljes kiőrlésű gabonafélék: hajdina, tönkölybúza, árpa, zab, köles, kukorica, rizs, búza és az ebből készült termékek, mint a kenyér, zsemle, kalács, sütemények és tésztafélék.
Burgonya, feketegyökér, csicsóka, fodros levelű káposzta.
Gyümölcsök: Banán, puha és édes alma, friss füge és datolya.
Aszalt gyümölcsök, kivéve a mazsola, mert az semleges.
Édesítőszerek: gyümölcscukor szirup, juharszirup, méz, körte- és almasűrítmény.
Az édesítőszereket mértékkel használjuk minden esetben!
Egyéb: sör, burgonyakeményítő, borkősütőpor, pudingpor.
SEMLEGES CSOPORT
Ezek az élelmiszerek egészségesek, zsírtartalmuk alacsony, ezért annyit ehetünk belőle, amennyit csak akarunk!
Gyümölcsök és zöldségek:
Minden zöldségfajta: articsóka, avokádó, brokkoli, zöldbab, kínai kel, zöldborsó, édeskömény, uborka, fokhagyma, kelkáposzta, póréhagyma, friss kukorica, paprika, retek, cékla, karfiol, savanyú káposzta, spárga, spenót, paradicsom, fehér káposzta, hagyma, cukkini, padlizsán, zeller, leveles saláták, mint a fejes saláta, jégsaláta, római saláta, galambbegy saláta.
Minden ehető gomba: laskagomba, sampinyon, rókagomba, vargánya, szarvasgomba, kucsmagomba.
Csírák és hajtások: lucerna, szója, bab, borsó, bambusz.
Fekete áfonya.
Mindenféle szárított és friss zöld fűszer: bazsalikom, kakukkfű, majoránna, rozmaring, oregánó, kapor, petrezselyem és a citrusfélék héja.
Italok: gyógyteák, vörös tea, zöldséglevek, malátakávé.
Egyéb: zselatin, élesztő, olajbogyó, tojássárgája.
SEMLEGES PLUSZ CSOPORT
Ezeket az élelmiszereket összetételük miatt csak mértékkel fogyasszuk!
Tejtermékek: Savanyított tejtermékek, mint a joghurt, túró, tejsavó koncentrátum.
Magas zsírtartalmú tejtermékek: tejszín, aludttej, túró, tejföl, joghurt.
Sajtok: minden 60%-nál magasabb zsírtartalmú sajtfajta, valamint a juhsajt (feta), a kecskesajt, mozzarella.
Magas zsírtartalmú élelmiszerek: olajok, margarin, vaj.
A telítetlen zsírsavakban gazdag olajokat részesítsük előnyben a telítettekkel szemben! A margarint lehetőség szerint kerüljük!
Kolbász és szalámifélék: nyersen, levegőn szárított vagy nyersen füstölt fajták pl. marha vagy pulykaszalámi.
Diófélék, mandula, kesudió, mogyoró (kivéve a földimogyoró), pisztácia, napraforgó, tökmag, szezámmag.
Egyéb: hal nyersen, marinálva, vagy füstölve. Mazsola, olajbogyó, tojássárgája, élesztő.

Rengeteg ember fordul hozzám a problémáival, köztük is leggyakrabban a szerelmi ügyekben kérik ki a véleményemet. Általánosságban elmondható, hogy ha felmerül benned a kérdés, hogy jó-e neked az a kapcsolat, amiben vagy, akkor a válasz - kevés kivételtől eltekintve- valószínűleg: nem.
Miért? Egy átlagos ember elég sok esélyt ad, mire eljut odáig, hogy megkérdőjelezi a helyzetét. Ez főképpen abból adódik, hogy rendkívül nehezünkre esik szembesülni azzal, hogy esetleg nem jó döntést hoztunk, rosszul választottunk, vagy éppen egy újabb álom készül a fejünkre dőlni. Az ember sajnos nem tévedhetetlen lény, ebből adódóan hibázik. Ez nem olyan tragikus, ráadásul mindannyiunkra igaz. Amikor ezt készek vagyunk elfogadni, könnyebbé válik az életünk.
A hibázások fő oka valamilyen félelem, függőségi mozgató, vagy egyszerűen a felfokozott vágy. Ha az első kettőből bármelyik tetten érhető, az tiszta sor, hogyan rombolja le a kapcsolatot. De mi van azzal, ha nagyon vágyunk rá? Ekkor elemi erővel zúdítjuk elképzeléseinket a gyanútlanul utunkba keveredő alanyra, aki ebből mit sem sejt. Olyan tulajdonságokkal ruházzuk fel, melynek birtokában sohasem volt – mert ezt akarjuk látni. Olyan képességeket aggatunk rá, melynek töredékével sem rendelkezik - mert ez jóleső érzéssel tölt el bennünket. Ha szembetűnő hiányosságait észleljük, nagylelkűen legyintve átsiklunk a problémán – majd megoldódik valahogy! Mi magunk kreálunk felmentéseket az alany javára.
Ismerős? Folytatom tovább…
Ez egy nagyon jó kapcsolat lehet, csak most a körülmények nem ideálisak. Nem baj, majd megváltozik minden…, Majd rájön…, Majd megbékél…, Majd értékelni fogja…, Majd meggondolja…, Majd elválik…
Egy valamiben jók vagyunk, és ez a mentegetőzés. Felmentjük magunkat, de szükség esetén a másik felet is, ha éppen úgy a kényelmes. Aztán meg csodálkozunk, amikor minden kétséget kizáróan kiderül, hogy működésképtelen a dolog. Addigra rengeteg energiát fektettünk bele, elnézőek voltunk, benyeltünk rengeteg kellemetlenséget. Tűrtünk egy álomkép miatt, ami soha nem is létezett máshol, csak a fantáziánkban. Ekkor reálisan megszemlélve az alanyt kiderül, hogy a legjobb szándékai ellenére sem tudta volna beteljesíteni ráruházott vágyainkat, hiszen akkor meg kellett volna játszania önmagát, ami hosszú időn keresztül lehetetlen.
Örök érvényű igazság, hogy ha valaki passzol hozzád, akkor az már az első pillanatban is úgy van! Nem kell várni rá, hogy valamivé alakuljon, vagy hogy valami történjen ennek érdekében. Vagy passzol, vagy nem. Ha nem, fölösleges várni arra, hogy majd alakulni fog, mert erre sajnos nincsen garancia.
Persze, egy ilyen találkozás is tartogathat pozitív élményeket, ha közben nem a nagy ő-t akarjuk látni az illetőben. Ekkor adhatunk egymásnak, elvárások és kellemetlen következmények nélkül.
Amíg keresed, a Nagy Ő-t megtalálni nem lehet. Majd jön, ha elérkezett az ideje. Sokszor a legváratlanabb pillanatban, a leglehetetlenebb helyzetekben bukkan elő. Akkor, amikor megbékéltél magaddal, a helyzeteddel, megpróbálod kihozni a lehetőségeidből a legjobbat és éppen nem gondolsz a nagy ő-re olthatatlan vággyal, vagy kezelhetetlen hiányérzettel.
Jön. Nem tudod nem észrevenni. Lassan megismered, minden pillanatban a csodát éled meg, ahogy a köztetek lévő hasonlóságok egyre bővülő sokasága megnyilvánul. Ahogy hozzád viszonyul, ahogy rád néz, ahogy bánik veled, ahogy gondolkodik, ahogy érez, ahogy és amit tesz.
Nem majd, hanem most.
Iványi Viktória Cintia - www.ivanyiviktoriacintia.hu

Immár két évtizede működő üzletünk és a hozzá tartozó webáruház új termékcsaláddal bővült.
Az INDRA stílus az egyre növekvő igényeknek megfelelően született. Napjainkban –sokkal inkább, mint bármikor- nagy szükség van a harmóniára, a pozitív életszemléletre, az optimista kisugárzásra egyaránt. Az INDRA termékek megalkotásánál elsődleges szempont volt az, hogy a mindennapi használati termékeket alakítsuk olyanná, hogy az „észrevétlenül” is a pozitív hangolódást segítse, erősítse, megtartsa. Külvilágunk hatással van ránk, ezért nem mindegy, hogy mivel vesszük körül magunkat mindennapjainkban. Bensőnk állapotára, formálódására kifinomultan hatnak, így hosszú távon javítják életminőségünket.
A termékek igényes megjelenése mellett a tartalomra is nagy hangsúlyt fektettünk, így nem csak a lélek szárára gyönyörködtető kinézete, hanem tartalmi mondanivalója is értékeket közvetít, ebből következően szellemi szintű hatása is figyelemre méltó, pozitív hangolásával testi szinten is áldásos módon nyilvánulhat meg.
Tömeggyártás helyett a minőség az elsődleges szempont, ennek ellenére folyamatos fejlesztések mellett igyekszünk mindig újabb termékeket előállítani mindenki örömére és megelégedésére. Vásárlóink száma egyre bővül, a növekvő érdeklődésre való tekintettel termékeink már országszerte több városban is kaphatók. Jelenlegi kínálatunkban főleg bögrék, kulcstartók, párnahuzatok, poháralátétek, dekoratív megjelenésű kőlapok találhatók. Emellett tudatosan összeválogatott ásvány ékszerekkel bővítjük kínálatunkat, melyek hatásai régről ismeretesek, szakirodalma megalapozott.
Minőség. Harmónia. INDRAstílus.