Nagy örömmel tudatjuk minden kedves érdeklődővel, hogy szeptembertől üzletünk új részleggel bővül. Hangszerek egyre növekvő kínálatával várjuk azokat, akik már rájöttek, vagy csak meg akarják tapasztalni azt, hogy a zene milyen fontos szerepet tölt be az életünkben, mennyire nagy hatással van ránk!

A zeneterápiáról:

Napjainkban egyre többször találkozunk ezzel a kifejezéssel, nem véletlenül. Stresszes, rohanó világunkban fokozottan fontosabbá válik, hogy kellő mennyiségű, és megfelelő minőségű időt fordítsunk lelki jólétünkre. Ehhez azonban nem muszáj folyamatos mozgásban lennünk, ide-oda csapódnunk és állandó keresésben léteznünk. Elég, ha hagyjuk, hogy megszólítson bennünket egy hangszer, hiszen annak áldásos hatását akár minden nap, saját igényeinkhez igazítva élvezhetjük. Elmehetünk terapeutához, vagy akár hozzájuthatunk a vágyott hangszerhez!

A zeneterápia lényege a zenével történő tudatállapot-változás előidézése, mely hatással van a kedélyállapotra, a szociális aktivitásra, saját érzelmeinek jobb megértéséhez segít, vagy egyáltalán: a nem tudatosult lelki tartalmak megélését és feldolgozási folyamatát szolgálja, az érzelmi intelligenciát fejleszti.

Jelentősek a zenei szimbólumaink, pl. trombita = dicsőség, D-dúr, és dúr harmóniák: fény, erő, hatalom, tisztaság, hangnemek és hangszerek szimbolikája (hegedű - világias, furulya - pásztor, orgona - szakrális, c-moll d-moll gyász, elmélyedés, stb. Dallamok beszédszerűsége, az ún. elvont zenei jelentés, dallamvonal, pl. félhangok (kromatika) lefelé = sírás, kis szext felfelé: hála, szerelem, stb. 

A művészetterápiák hozzásegítik a klienset egyfajta kreatív öngyógyításhoz, a kreativitásához mint saját erőforrásához. A lelki munka során a néma jobb agyi féltekéből a tudatosabb, beszélő és a motoros aktivitást szervező bal agyféltekébe kerülnek érzelmek, nonverbális tudati motívumok (a corpus callosum a zene segítségével jobban összeköti és nagyobb fokban a két agyi féltekét. (Dunkel, Montréal 2004)

Beszélünk a zenéről, avagy a zene ürügyén a saját érzelmekről, sőt: közösen zenélünk, táncolunk, vagy énekelünk. Ennek kapcsán kedély- és tudatállapot-változás érhető el. Megváltozik a pulzus, a légzés, de még a bőr elektromos vezetőképessége is. Az agyi aktivitás mintázata is, a zene képes dinamizálni depresszióst, időset, magába zárkózott állapotú embert, fogyatékkal élőt egyaránt. De a koncentráció és tanulási készség is növelhető, vagy akár a fájdalom és szorongás is kedvezően befolyásolható, hiszen a zene hatására csökken a fájdalomérzésért felelős idegrostok aktivitása.

"…az ének felszabadít, bátorít, gátlásokból, félénkségből kigyógyít. Koncentrál, testi-lelki diszpozíción javít, munkára kedvet csinál, alkalmasabbá tesz, figyelemre-fegyelemre szoktat. Hogy egész embert mozgat, nemcsak egy-egy részét… Fejleszti a közösségi érzést. Kifejleszti, csírájában minden emberben meglevő zeneérzéket, ezzel megadja a műveltség alapját, amivel eztán szebbé, gazdagabbá teszi egész életét… " (Kodály Zoltán)

(Forrás: Wikipedia)

A zene rendkívül jó hatással van mindenkire. Mivel üzletünk profilja kifejezetten a lelki, szellemi, és fizikai jólét elősegítését szolgálja, fontosnak tartottuk, hogy a zene is megjelenjen és elérhetővé váljon általunk. Üzletünkben számos hangszer, vagy hangkeltő eszköz megtalálható, és készletünket folyamatosan bővíteni igyekszünk a felmerülő igények alapján. Mivel minden ember más, minden hangszer eltérő hatásokat fog kiváltani, ezért azt javasoljuk a téma iránt érdeklődőknek, hogy látogassanak el üzletünkbe személyesen, hiszen a legjobb tapasztalást az élmény adja. Persze, webáruházunk is működik!

Célunk, hogy minél többet érezzük és élvezzük a zene és a hangszerek pozitív hatásait! Ennek elősegítése érdekében 2019. szeptemberétől zenés órákat, illetve délutánokat tartunk, különböző szakirányú tudással rendelkező zenész bevonásával. 

Jelenleg elérhető hangszerek az Elixírben: hangtálak, keretes dobok, sámándob, óceándob, vihardobok, szertartáscsengő, tingsha, kalimba, sansula, maracas, koshi, chimes, szélharangok, gong, nyelves dobok, darbuca, cajon, MAG handpan, csettegő kanál, kisebb zajkeltő eszközök pl. diózúgattú, hangfáklya, békadob, bagolysíp, stb.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

 

 

 

 

Életünk alakulása csak rajtunk múlik. Itt az idő, hogy tegyünk érte!

 

 

Felkeltettük érdeklődését?

 

 

 

Lap tetejére