Mindenki vágyakozik rá. De mi is a szerencse valójában?

A legáltalánosabb nézet szerint olyan váratlan, előre nem látható körülmények, események, lehetőségek kibontakozása, amelyek az egyén életét kiemelkedően kedvező helyzetbe hozzák az élet valamilyen területén.

Az emelkedettebb nézőpont szerint a szerencse valójában a lehetőségek és a képességek találkozása. Ha kellően felkészültek, tapasztaltak vagyunk, akkor a legeredményesebben tudjuk felhasználni a kínálkozó lehetőséget.  Ha ez hiányzik, elúszhat a szerencse….

A Jupitert nevezzük a Nagy Szerencse bolygójának, de mint minden más, ez is megnyilvánulhat akár pozitív, akár negatív formában is. A kiterjeszkedés bolygója: amivel kapcsolatba kerül, azt megsokszorozza. Jelenleg a Nyilas jegyében, uralmi pozícióban tartózkodik 2019. december 2.-ig. Ebben az időszakban fejti ki a legnagyobb hatást, jóval nagyobb esélyt adva a szerencsés fordulatoknak. Mivel ez a helyzet csak 12 évente ismétlődik, érdemes kihasználni.  Jelképe a magasabb szellemi értékeknek, és az ezirányba való törekvéseknek. Folytonos tanulásra, ismeretbővítésre,- mélyítésre és ennek mások számára is elérhető hasznosítására sarkall.  A bölcsesség hordozójának is nevezik, fejlettségi szintünknek megfelelően mutatja, hogy az egyetemes törvények hogyan vonatkoztathatók a földi életre. Kapcsolatban áll a világnézettel, filozófiával, hittel, vallással, politikával, a társadalmat is érintő tevékenységekkel. Ezen keresztül az erkölccsel, joggal, törvényekkel, az igazság kérdésével. Idealista, optimista, emberbaráti jelleget képvisel.  

Pozitív helyzetben anyagi bőséget, sikereket, elismertséget, boldogulást, jövőbevetett hitet, lelkesedést, (nem csak önös érdekű) jobbítási szándékot hozhat.. Jóindulatú, kedélyes, becsületes, nagylelkű, emberszerető vonásokat ad.                                    

Negatív hatásokra pazarlást, mohóságot, mértéktelenséget, képmutatást, nagyzási mániát, jogtalanságot, törvénytelenséget, csalást, vallási fanatizmust okozhat.                

 A Jupiterhez tartoznak még a nagyobb utazások, úgy fizikális, mint szellemi szinten egyaránt. Egészségügyi szempontból a test növekedése, zsírháztartás, cukorháztartás tartozik hozzá, valamint a test méregtelenítési funkciói a máj, epe, vér, fehérvérsejtek vonatkozásában. Ide sorolhatók még a csípővel kapcsolatos problémák, de daganatos (jóindulatú) betegségek jelölője is lehet.

A vonzás törvénye szerint a körülöttünk lévő energiákat egy bizonyos fokig képesek lehetünk befolyásolni. Ennek egyik lényeges eleme a hit (szintén Jupiter analógia), amely megerősíthet bennünket abban, hogy mi is lehetünk szerencsések. Ez a pozitív gondolkodás alapja. Bizonyított tény, hogy a bizakodó, jókedvű, optimista emberek magasabb frekvenciája kedvezőbb körülmények bevonzását teszik lehetővé.                 

Az elmúlt   évszázadok, évezredek alatt számtalan jelkép, szimbólum, különböző tárgyak, színek sokaságát kapcsolták a szerencséhez, amelyek ezáltal sajátos rezgésmintát kaptak. A környezetünkben való jelenlétük a saját energetikai hatásuk mellett folyamatosan erősíti a tudatalattinkat is a szerencse bevonzása, felismerése és a jó döntések meghozatala irányába.

Használjuk ki a kedvező időszakot, támogassuk a szerencse megnyilvánulásának a lehetőségét, válogassunk a hozzá kapcsolódó eszköztárból.

 

Iványi Gyöngyi, asztrológus

www.elixirkonyvesbolt.hu

 

 

 

 

Életünk alakulása csak rajtunk múlik. Itt az idő, hogy tegyünk érte!

 

 

Felkeltettük érdeklődését?

 

 

 

Lap tetejére