A gyümölcsturmix alapreceptje:

 

300 g szeder (képünkön), vagy bármilyen más idénygyümölcs

1 ek porcukor (elhagyható)

1 kk méz

1 kk fahéj

1 dl tejszín

2 dl tej

néhány db menta levél

 

   Könnyen, gyorsan és változatosan készíthetjük el a különböző alapanyagokból álló turmix italokat, és élvezhetjük azok számos lenyűgöző pozitív hatását! A friss és finom ízek változatos kombinációit egyetlen pohárba sűríthetjük, melyek hatására energikusabbak és egészségesebbek lehetünk. A természet sokszínűségét egy kis fantáziával egyszerűen hasznosíthatjuk a konyhában, legyenek azok zöldségek, magok, vagy gyümölcsök. Ásványi anyagokban, antioxidánsokban, tápanyagokban gazdag, kimondottan finom italok megteremtik a jóllakottság érzését, így ezzel akár a nap folyamán kiválthatnak egy-egy étkezést is. Ha megtanuljuk hasznosítani a természet ajándékait, elindulhatunk az ideális és élvezhető egészséges étrend kialakítása felé!

   A művelethez semmi másra nem lesz szükségünk, csupán egy turmixgépre, és a fantáziánkra kell támaszkodnunk. A receptek szabadon variálhatók, finomabbnál finomabb természetes alapanyagok felhasználásával.

   A készülő turmixok állaga változtatható az alapanyag mennyiségek variálásával. Tehetünk bele több gyümölcsöt, vagy higíthatjuk jobban több tej hozzáadásával, ízlés szerint. Próbáljuk ki más fűszerekkel is! Elképzelhető, hogy kétszer ugyan olyan turmixot nem tudunk előállítani, ám ennek éppen ez a szépsége. Rettenetesen finom, hamar kész és ami a legfontosabb: egészséges!

Próbáld ki Te is!

 

Elixír könyvesbolt, Veszprém  -  www.elixirkonyvesbolt.hu

 

 

 

 

Életünk alakulása csak rajtunk múlik. Itt az idő, hogy tegyünk érte!

 

 

Felkeltettük érdeklődését?

 

 

 

Lap tetejére