Egy rendkívül népszerű zene eszközt szeretnénk bemtatni azoknak, akik esetleg még nem ismerik.
Nem egyszerűen egy szélcsengőről, sokkal inkább precízen behangolt, lelket símogató hangszerről van szó!
A koshi egy autentikus hangszer, kiváló minőségű eredeti alkotás. Minden darab kézzel készül a Pireneusok lábánál.
Minden hangolás aprólékos kivitelezés eredménye.
A külső henger általában egyszerű megjelenésű bambusz furnérból (vékony bambusz rétegekből) áll, így ez sokkal
erősebb, mint a természetes bambusz. Más készítők változatos, színes megjelenéssel gyártják azért, hogy mindenki
megtalálhassa az igazán magához illő darabot, melyek bukolata ez esetben speciálisan préselt (katon) papírból
készül. Ezek a burkolatok védik a csilingelő részeket, mely természetes olajjal van kezelve. Nyolc akkordot ezüsttel hegesztenek a fémlemezre a rezonanciacső alján. A pontos hangolás tiszta hangok lejátszását
hozza létre, amely felhangokban gazdag. A rövidebb akkordok felhangjai fokozatosan dominálnak, és alapvetővé válnak,
így kör alakú hangtartományt képeznek.

Használat: Finoman mozgassa a hangjelzőt a zsinórján tartva, így a kristályos pihentető hang csendes csoda maradhat.
Kültéren is használható, felfüggesztve, a széllel fog játszani, és váratlan, lágy dallamokkal örvendeztet meg.
A bambusz henger átmérője: 6,3 cm, magassága 16,5 cm. Díszdobozban kerül forgalomba (képünkön).
A papír henger átmérője:
6,3 cm, magassága 16,5 cm.

A bambusz küllemű hangszerek alapvetően a négy elemhez vannak endelve, így a következő hangolásban kaphatók:

- Aria (levegő): A-C-E-A-B-C-E-B HANGOLÁS,

- Ignis (tűz): G-B-D-G-B-D-G-A HANGOLÁS,

- Terra (föld): G-C-E-F-G-C-E-G HANGOLÁS,

- Aqua (víz): A-D-F-G-A-D-F-A HANGOLÁS.

Az alábbi linken meghallgathatod a négy elem szerinti hangolású Koshik játékát:
https://www.youtube.com/watch?v=jRTB1taCKxo

A színes küllemű Zaphir Chimes (Koshi) fantázanevű hangszerek ötféle hangolásban kaphatók:

- Crystalide (Kristály): G-A-B-D-A-G-B-D HANGOLÁS,

- Sunray (Napsugár): G#-B-C#-E-G#-E-A-C# HANGOLÁS,

- Twilight (Alkony): E-G-B-C-E-G-B-C HANGOLÁS,

- Sufi (Misztikum): F-A-D-F-A-G-A-D HANGOLÁS,

- Blue Moon (Kék Hold): D-F-A-B-C-E-A#-C HANGOLÁS.

Az alábbi linken meghallgathatod az ötféle hangolású Koshik játékát: 
https://www.youtube.com/watch?v=rs9ZNbNekBw        

Ha bámilyen további információra lenne szükséged, vagy csak kipróbálnád a hangszer minőségű,
lelket símogató, harmonizáló hatású széljátékokat, várunk szeretettel az Elixír boltban!
Amennyiben zenetudó kolléga tanácsát is kérnéd, egyeztess előre időpontot, hogy a legjobb élményben részesülhess!


Ismered a Palo Santo-t? Szent Fának hívják. Peruból és Ecuadorból származik.
Meghatározott időben, és meghatározott mennyiségben vágják le az idősebb fáknak a törzséről, a kéreg bizonyos részéről, úgy, hogy maga az élő fa ne sérüljön meg. Mindezt szigorú törvények szabályozzák.
Régen az Inkák tisztító szent füstölőként használták, mert elűzi a gonosz szellemeket és a távol tartja az emberektől a rontást, balszerencsét, a rosszindulatot, a szemmel verést és az alacsony minőségű entitásokat, energiákat, rezgéseket is.

Napjainkban, Peru és Ecuador lakatlan területein és erdőiben élő Sámánok használják különböző rituálék és szertartások alapvető eszközeként, mivel a különleges illatú és erejű füstölő, teljes auratisztító és ördögűző hatású, az egész aurát és energetikai rendszert képes megtisztítani és tehermentesíteni.
A negatív gondolatokat, a rákapcsolódásokat, energialényeket, élősködőket és mindenféle mágia hatását képes megsemmisíteni, közömbösíteni a térben körülöttünk, a test felszínén és a testen belül is.
Nagyon hatásos még tértisztításra, káros és visszatartó energiaszálak elvágására, eloszlatására, energetikai kezelések, masszírozások és szellemgyógyászati oldások levezető, szellemi felfrissítőként és élénkítőként is hatásos szere.

PALO SANTO az Eilxírben, a következő fomákban és kiszerelésekben kapható:
HEM füstölő: https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-szent-fa-f%C3%BCs…
SATYA füstölő: https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-f%C3%BCdt%C3%B6l-…
Golden Nag Masala füstölő:
https://elixirkonyvesbolt.hu/…/golden-nag-palo-santo-masala…
Maga a Szent Fa darabjai kis csomagban:
https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-szent-fa-f%C3%BCs…
Maga a Szent Fa darabjai nagy csomagban: https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-szent-fa-f%C3%BCs…
A Szent Fa forgácsa: https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-chipsz-csomag,-20…
illatolaj: https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-szent-fa-olaj-det…
és légfrissítő permet fomában:
https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-illatos%C3%ADt%C3…

 

 

Nagy örömmel tudatjuk minden kedves érdeklődővel, hogy szeptembertől üzletünk új részleggel bővül. Hangszerek egyre növekvő kínálatával várjuk azokat, akik már rájöttek, vagy csak meg akarják tapasztalni azt, hogy a zene milyen fontos szerepet tölt be az életünkben, mennyire nagy hatással van ránk!

A zeneterápiáról:

Napjainkban egyre többször találkozunk ezzel a kifejezéssel, nem véletlenül. Stresszes, rohanó világunkban fokozottan fontosabbá válik, hogy kellő mennyiségű, és megfelelő minőségű időt fordítsunk lelki jólétünkre. Ehhez azonban nem muszáj folyamatos mozgásban lennünk, ide-oda csapódnunk és állandó keresésben léteznünk. Elég, ha hagyjuk, hogy megszólítson bennünket egy hangszer, hiszen annak áldásos hatását akár minden nap, saját igényeinkhez igazítva élvezhetjük. Elmehetünk terapeutához, vagy akár hozzájuthatunk a vágyott hangszerhez!

A zeneterápia lényege a zenével történő tudatállapot-változás előidézése, mely hatással van a kedélyállapotra, a szociális aktivitásra, saját érzelmeinek jobb megértéséhez segít, vagy egyáltalán: a nem tudatosult lelki tartalmak megélését és feldolgozási folyamatát szolgálja, az érzelmi intelligenciát fejleszti.

Jelentősek a zenei szimbólumaink, pl. trombita = dicsőség, D-dúr, és dúr harmóniák: fény, erő, hatalom, tisztaság, hangnemek és hangszerek szimbolikája (hegedű - világias, furulya - pásztor, orgona - szakrális, c-moll d-moll gyász, elmélyedés, stb. Dallamok beszédszerűsége, az ún. elvont zenei jelentés, dallamvonal, pl. félhangok (kromatika) lefelé = sírás, kis szext felfelé: hála, szerelem, stb. 

A művészetterápiák hozzásegítik a klienset egyfajta kreatív öngyógyításhoz, a kreativitásához mint saját erőforrásához. A lelki munka során a néma jobb agyi féltekéből a tudatosabb, beszélő és a motoros aktivitást szervező bal agyféltekébe kerülnek érzelmek, nonverbális tudati motívumok (a corpus callosum a zene segítségével jobban összeköti és nagyobb fokban a két agyi féltekét. (Dunkel, Montréal 2004)

Beszélünk a zenéről, avagy a zene ürügyén a saját érzelmekről, sőt: közösen zenélünk, táncolunk, vagy énekelünk. Ennek kapcsán kedély- és tudatállapot-változás érhető el. Megváltozik a pulzus, a légzés, de még a bőr elektromos vezetőképessége is. Az agyi aktivitás mintázata is, a zene képes dinamizálni depresszióst, időset, magába zárkózott állapotú embert, fogyatékkal élőt egyaránt. De a koncentráció és tanulási készség is növelhető, vagy akár a fájdalom és szorongás is kedvezően befolyásolható, hiszen a zene hatására csökken a fájdalomérzésért felelős idegrostok aktivitása.

"…az ének felszabadít, bátorít, gátlásokból, félénkségből kigyógyít. Koncentrál, testi-lelki diszpozíción javít, munkára kedvet csinál, alkalmasabbá tesz, figyelemre-fegyelemre szoktat. Hogy egész embert mozgat, nemcsak egy-egy részét… Fejleszti a közösségi érzést. Kifejleszti, csírájában minden emberben meglevő zeneérzéket, ezzel megadja a műveltség alapját, amivel eztán szebbé, gazdagabbá teszi egész életét… " (Kodály Zoltán)

(Forrás: Wikipedia)

A zene rendkívül jó hatással van mindenkire. Mivel üzletünk profilja kifejezetten a lelki, szellemi, és fizikai jólét elősegítését szolgálja, fontosnak tartottuk, hogy a zene is megjelenjen és elérhetővé váljon általunk. Üzletünkben számos hangszer, vagy hangkeltő eszköz megtalálható, és készletünket folyamatosan bővíteni igyekszünk a felmerülő igények alapján. Mivel minden ember más, minden hangszer eltérő hatásokat fog kiváltani, ezért azt javasoljuk a téma iránt érdeklődőknek, hogy látogassanak el üzletünkbe személyesen, hiszen a legjobb tapasztalást az élmény adja. Persze, webáruházunk is működik!

Célunk, hogy minél többet érezzük és élvezzük a zene és a hangszerek pozitív hatásait! Ennek elősegítése érdekében 2019. szeptemberétől zenés órákat, illetve délutánokat tartunk, különböző szakirányú tudással rendelkező zenész bevonásával. 

Jelenleg elérhető hangszerek az Elixírben: hangtálak, keretes dobok, sámándob, óceándob, vihardobok, szertartáscsengő, tingsha, kalimba, sansula, maracas, koshi, chimes, szélharangok, gong, nyelves dobok, darbuca, cajon, MAG handpan, csettegő kanál, kisebb zajkeltő eszközök pl. diózúgattú, hangfáklya, békadob, bagolysíp, stb.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

 

 

Okos ötlet, ha a levegőt tisztán tartjuk magunk körül!

Az illatok hatásairól nem kell különösebb magyarázat, mindannyian megtapasztalhattuk már azok ránk gyakorolt hatásait. Tudjuk, hogy a finom illatok kellemes érzeteket csalnak elő belőlünk, míg a nem tetsző szagoktól szívesen elhatárolódunk. Ha valami ilyen könnyedén és erőteljesen befolyásolja hangulatunkat, azzal érdemes kicsit mélyrehatóbban foglalkozni.

Az érdeklődök számára nem titok, hogy az illatokat terápiás célokra is felhasználják, éppen a hangulatbefolyásoló hatásuk miatt rövid idő alatt nagy- és pozitív változásokat érhetünk el a használatukkal.

A kereskedelmi forgalomban jelenleg igen széles kínálat áll rendelkezésünkre. Érdemes azonban körültekintően választanunk, ha a legjobb hatásokat szeretnénk elérni. Fontos, hogy csak magas tisztaságú, lehetőleg 100%-os illóolajokat párologtassunk, és kerüljük a kevésbé tiszta, vagy szintetikus anyagokat.

Ma már hozzáférhető olyan irodalom is, mely kifejezetten az aromaterápiával, azaz az illatok gyógyító hatásaival foglalkozik. Kutatómunkák és gyakorlati tapasztalatok alapján íródott le az a tudás, hogy melyik illat konkrétan mire van a legjótékonyabb hatással, használatukkal milyen folyamatokat lehet leginkább elősegíteni.

Az illatok használata nagyon régre nyúlik vissza, az illatok mindig elvarázsolták az arra fogékony embereket. Nem kell messzire mennünk, hiszen a templomokban a mai napig is a tömjént használják tisztításra.

Nem véletlen, hogy a legtöbb otthoni tisztítószert citrommal illatosítják, de valójában minden citrusféle pl. citronella, narancs grapefruitis  rendelkezik fertőtlenítő hatással és A menta is hasonló hatásai miatt népszerű, a kubeba pedig egy borsféle, ami szintén nagy hatásfokkal bír. Az eukaliptusz régen bizonyított már és a teafa olaj kitűnő fertőtlenítőnek bizonyult!

Kifejezetten fertőtlenítő, tisztító hatást elősegítő illatok a következők:

  • borsmenta
  • citrom, citronella, narancs, grapefruit
  • eukaliptusz
  • teafa
  • kubeba

Kiegészítőnek használhatunk még:

  • levendula
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • citromfű olajakat, melyek egyébként nyugtató hatással is bírnak.

Aki kicsit vállalkozóbb szellemű, bátran kisérletezhet a felsorolt illatok keverékeivel is. Számos kimondottan baktériumölő illatkombinációt között válogathatsz, vagy vegyítheted a stresszoldó hatású olajokkal is. Próbáld ki például:
- a levendula- mandarin,
- a borsosmenta-eukaliptusz-rozmaring,
-  citrom-fahéj-szegfűszeg ,
- a kubeba- citrom,
- a citrom-fahéj-szegfűszeg keveréket.

Válaszd ki a lakásod frissesség felelősét, védd meg magad és családodat a betegségek ellen kellemes illatokkal!

 

 

Mindenki vágyakozik rá. De mi is a szerencse valójában?

A legáltalánosabb nézet szerint olyan váratlan, előre nem látható körülmények, események, lehetőségek kibontakozása, amelyek az egyén életét kiemelkedően kedvező helyzetbe hozzák az élet valamilyen területén.

Az emelkedettebb nézőpont szerint a szerencse valójában a lehetőségek és a képességek találkozása. Ha kellően felkészültek, tapasztaltak vagyunk, akkor a legeredményesebben tudjuk felhasználni a kínálkozó lehetőséget.  Ha ez hiányzik, elúszhat a szerencse….

A Jupitert nevezzük a Nagy Szerencse bolygójának, de mint minden más, ez is megnyilvánulhat akár pozitív, akár negatív formában is. A kiterjeszkedés bolygója: amivel kapcsolatba kerül, azt megsokszorozza. Jelenleg a Nyilas jegyében, uralmi pozícióban tartózkodik 2019. december 2.-ig. Ebben az időszakban fejti ki a legnagyobb hatást, jóval nagyobb esélyt adva a szerencsés fordulatoknak. Mivel ez a helyzet csak 12 évente ismétlődik, érdemes kihasználni.  Jelképe a magasabb szellemi értékeknek, és az ezirányba való törekvéseknek. Folytonos tanulásra, ismeretbővítésre,- mélyítésre és ennek mások számára is elérhető hasznosítására sarkall.  A bölcsesség hordozójának is nevezik, fejlettségi szintünknek megfelelően mutatja, hogy az egyetemes törvények hogyan vonatkoztathatók a földi életre. Kapcsolatban áll a világnézettel, filozófiával, hittel, vallással, politikával, a társadalmat is érintő tevékenységekkel. Ezen keresztül az erkölccsel, joggal, törvényekkel, az igazság kérdésével. Idealista, optimista, emberbaráti jelleget képvisel.  

Pozitív helyzetben anyagi bőséget, sikereket, elismertséget, boldogulást, jövőbevetett hitet, lelkesedést, (nem csak önös érdekű) jobbítási szándékot hozhat.. Jóindulatú, kedélyes, becsületes, nagylelkű, emberszerető vonásokat ad.                                    

Negatív hatásokra pazarlást, mohóságot, mértéktelenséget, képmutatást, nagyzási mániát, jogtalanságot, törvénytelenséget, csalást, vallási fanatizmust okozhat.                

 A Jupiterhez tartoznak még a nagyobb utazások, úgy fizikális, mint szellemi szinten egyaránt. Egészségügyi szempontból a test növekedése, zsírháztartás, cukorháztartás tartozik hozzá, valamint a test méregtelenítési funkciói a máj, epe, vér, fehérvérsejtek vonatkozásában. Ide sorolhatók még a csípővel kapcsolatos problémák, de daganatos (jóindulatú) betegségek jelölője is lehet.

A vonzás törvénye szerint a körülöttünk lévő energiákat egy bizonyos fokig képesek lehetünk befolyásolni. Ennek egyik lényeges eleme a hit (szintén Jupiter analógia), amely megerősíthet bennünket abban, hogy mi is lehetünk szerencsések. Ez a pozitív gondolkodás alapja. Bizonyított tény, hogy a bizakodó, jókedvű, optimista emberek magasabb frekvenciája kedvezőbb körülmények bevonzását teszik lehetővé.                 

Az elmúlt   évszázadok, évezredek alatt számtalan jelkép, szimbólum, különböző tárgyak, színek sokaságát kapcsolták a szerencséhez, amelyek ezáltal sajátos rezgésmintát kaptak. A környezetünkben való jelenlétük a saját energetikai hatásuk mellett folyamatosan erősíti a tudatalattinkat is a szerencse bevonzása, felismerése és a jó döntések meghozatala irányába.

Használjuk ki a kedvező időszakot, támogassuk a szerencse megnyilvánulásának a lehetőségét, válogassunk a hozzá kapcsolódó eszköztárból.

 

Iványi Gyöngyi, asztrológus

www.elixirkonyvesbolt.hu

 

 

 

 

Életünk alakulása csak rajtunk múlik. Itt az idő, hogy tegyünk érte!

 

 

Felkeltettük érdeklődését?

 

 

 

Lap tetejére