A szerelmi mágiáról érthetően

 

Igen gyakran előfordul mostanában, hogy nem mindennapi eszközökhöz nyúlunk céljaink elérésének érdekében. De vajon tudjuk-e pontosan, hogy mit is idézünk elő? Biztosak vagyunk-e abban, hogy ez lesz a jó megoldás? Az alábbi írás megvilágítja a helyzetet, hogy ennek tükrében megalapozottan tudjunk döntést hozni egy ilyen fontos kérdéskörben.

 

Érzelmi életünk kétségkívül az egyik legfontosabb és egyben legproblémásabb terület. Valamilyen módon szinte mindenkit foglalkoztat ez, ritkán látni olyan kapcsolatokat, ahol minden szép és jó, vagy igazán zökkenőmentesen mennek a dolgok.

Érzelmi életünket éppen azért nehéz rendben tartani, mert érintettségünk okán általában nem látunk tisztán az adott helyzetben. Nagyon nehéz objektívnek maradni olyankor, amikor az érzelmek elöntenek bennünket, és még ha mi magunk tudunk is reálisak maradni az adott helyzetben, egyáltalán nem biztos, hogy a másik fél is birtokában van ennek a képességnek.

Mindannyian szenvedtünk el sérüléseket, és ki vagyunk éhezve a szeretetre. Ez az állapot még inkább megnehezíti a tisztánlátást, mert sajnos ebből az állapotból kiindulva hajlamosak vagyunk túl nagy kompromisszumokat kötni saját kárunkra. Elviselünk olyan dolgokat is, amiket egy stabil érzelmi háttérrel nem tennénk meg. Azt gondoljuk, hogy ha sokat adunk a másiknak, akkor mi magunk is sok törődést kapunk majd viszont, ám ez sajnos az esetek többségében nem így történik, és további torzulásokhoz vezet.

Amikor mindent megadnánk egy normális kapcsolatért- vagyis erősen kibillent állapotunkban-, pontosan ekkor tudjuk bevonzani a másik végletet, vagyis azt az embert, aki ezt nagylelkűen elfogadja, esetleg egyenesen elvárja, és még többet és többet kér belőle. Nem, ő ezt nem fogja viszonozni, sem megköszönni. Nevezhetjük divatosan nárcisztikusnak, vagy aminek akarjuk, de nem a címke a lényeg. Az az elv a fontos, ami alapján létrejött ez a kapcsolat: az egyik pólusban lévő kibillent, végletes állapot, csak a másik pólusban lévő kibillent és végletes állapotot tudja bevonzani. Mert így alakul ki az egyensúly, ez a természet törvénye.

Igazságtalan? Nézőpont kérdése. Ha ismerjük a törvényt, irányíthatjuk az eseményeket. Olyan sokszor hallottam már a következő mondatot: „A másik felemet keresem!”

Gratulálok hozzá! Minél többször elmondod, annál határozottabban megerősíted magadban, hogy csak egy felet érsz. Minél kétségbeesettebben keresel, annál inkább nem fogsz megfelelőt találni, mert ennek nem ez a módja.

Amikor valaki eljut idáig, akkor merül fel általában a gondolata a szerelmi mágiának. Vagy azért, mert Béla/Julcsi nem szeret eléggé és rá kellene erősíteni, vagy azért mert már el is ment és vissza kellene szerezni valahogyan…

Rossz hírem van: ez sem fog működni, illetve nem az elvárt eredménnyel végződik majd, az biztos! Bárki, aki ennek az ellenkezőjét állítja, nem mond igazat. Vagy tudatlanságból, vagy tapasztalatlanságból, vagy haszonszerzés céljából megvezeti az érdeklődőt. Kedvenceim azok, akik annyira fiatalok, hogy tapasztalatuk sem nagyon lehet kapcsolat terén, nemhogy bármiféle tudásuk annak helyrehozásáról, na de ez már az ő dolguk.

Az igazság a szerelmi mágiával kapcsolatban a következő:

valóban lehet kötéseket létrehozni. Tényleg működik. Össze lehet kötni két embert sokféle módon, és valóban nagyon nehezen tudnak majd elszakadni egymástól. Egy dolgot nem lehet: érzelmet belevinni abba, amiben nincsen. Nem lesz szerelmes hirtelen senki, aki eddig nem volt. Felkelthetjük az érdeklődését, vagy feleleveníthetjük Béla/Julcsi-val való kapcsolatunkat, de az csak maga a kapcsolódás, nem pedig annak egy magasabb, vagy érzelmesebb szintje, amire vágytunk. Így tudjuk mesterségesen létrehozni a se veled - se nélküled kapcsolódásokat. A legtehetségesebb mágus munkájával sem lesz egy csapásra nárcisztikusból tündér, ahogyan a passzív elfogadó, vagy elvárásokat támasztó partner sem válik tartósan kiegyensúlyozottá és adakozóvá a kedvünkért sem. Az ilyen módon, mágikus beavatkozással létrehozott állapotok nem tartósak, mert nem természetes módon jöttek létre, így idővel elindul a visszarendeződés folyamata.

A megoldás

Ha valóban tartós és számunkra megfelelő kapcsolódásokat szeretnénk megélni, annak egészen más módja van. Először is tartozunk magunknak annyival, hogy rádöbbenjünk, nem kell függnünk másoktól. Nem attól vagyunk fontosak, hogy Béla/Julcsi szeret-e bennünket. Ha valamiért ők nem tudnak szeretni, az valószínűleg őket minősíti. Alapvetően fontosak vagyunk. Keressük azok társaságát, akik ebben megerősítenek bennünket!

Amint újra harmóniába kerülünk önmagunkkal, abban a pillanatban válunk alkalmassá arra, hogy olyan társat találjunk magunknak, amilyet szeretnénk.

Mert a boldogság mindenkinek jár!

 

Iványi Viktória Cintia 

A kínai horoszkóp szerint 2024. február 10-én kezdődik a Fa sárkány éve, ami alapvetően is szerencsés évnek ígérkezik, hiszen maga a sárkány a kínai hagyományok szerint egy igen kedvező szimbólum. Úgy tartják, hogy az eddigieknél sokkal jobb energiák érkeznek, megújulást, bőséget és lehetőségeket hozva. Erre csupán rá kell hangolódnunk bizonyos kiegészítők segítségével, és máris benne találhatjuk magunkat az áramlatban.

A sárkánynak öt típusa van: érc, víz, fa, tűz és föld. 2024 a Fa sárkány éve, ami kifejezetten szerencsés lehet mindenki számára, ám nem mindegy, hogy mennyire tudunk együttműködni az eljövendő energiaáramlattal. Azok a szülöttek, akik a sárkány jegyében látták meg a napvilágot, fokozottabban fogják érezni a jótékony hatásokat. Erre számíthatnak a következő évek szülöttei: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024.

 

Lássuk, mik ezek a tárgyak, amik segíthetnek felerősíteni, illetve magunk mellé állítani a sárkány energiáit?

  1. Sárkány formájú amulett, szobor

Ha tudatosan szeretnénk ráhangolódni az energiákra, akkor érdemes minden év aktuális szimbólumát beszerezni. Legjobb, ha magunkon viseljük, de az is megteszi, ha olyan központi helyen tartjuk, ahol nem kerüli el a figyelmünket! A lényeg az, hogy rendszeresen lássuk, hiszen így minden alkalommal megerősítjük magunkban is a pozitív energiákat. Minden sárkány formájú, vagy sárkány mintával ellátott képződmény jól jöhet, legyen az szobor, medál, nyaklánc, karkötő, stb. A sárkány a hagyományok szerint segt a balszerencse távol tartásában, és a szerencse bevonzásában egyaránt.

  1. Szerencsepénz

A kínai szerencsepénz a gazdag dinasztiák fizető eszközeinek másai, sokszor magukon az érméken is megfigyelhető a sárkány motívum, ami ebben az esetben a meglévő pénz védelmét, illetve szerencsés forgatását segíti elő. A pénz kör alakja a teljességet, míg a belső, középen található négyzet alakú nyílás a földi gazdagság megnyilvánulását szimbolizálja. A szerencsepénz páratlan formában a leghatásosabb, általában 3 db van összekötve speciális piros zsineggel.

  1. A vörös szín

A színeknek fontos jelentőségük van. A piros mindig is a dinamizmus, az erő, a lendület jelképe volt. Itt is pontosan ez a jelentősége: plusz energiával felruházni azt a személyt, aki az ebben rejlő erő tudatában van. A Fa sárkány időszakában a piros szín használatával erőteljesebb hatásokat érhetünk el, ezért érdemes gyakrabban piros ruhákban járnunk, vagy legalább több piros kiegészítőt használnunk, mint általában. Jó ötlet például az ékszer, ami lehetőleg legyen természetes, mint például az ásványok, hiszen a Fa sárkány a természetesség híve.

  1. Pozitív hozzáállás

A helyzetekhez való hozzáállásunk alapvetően fontos és meghatározó, mégis ebben az előttük álló 2024-es évben ez fokozottabban igaz lehet. Tanulmányok bizonyítják, hogy a pozitív beállítottságú ember jóval több lehetőséget vesz észre társainál, illetve a lehetőségeket könnyebben a maga hasznára fordítja azáltal, hogy a megoldásra összpontosít a kételyek helyett. Ebben az időszakban tehát, amikor a szerencse kézzel foghatóvá válik, nem mindegy, hogy mennyire felkészülten, vagy felkészületlenül talál ránk. Most sem fog az ölünkbe hullani minden, de érezhetően könnyebb lesz, mint az ezt megelőző időszakokban.

  1. Fás szárú, zöldellő növények

A Fa sárkány értelemszerűen a természetesség szimbóluma is, ezért minden élő, zöldellő növénnyel kedvezünk a pozitív energiák bevonzásának. A növények eleve a maguk létével is energiát termelnek, növekedésükkel a gyarapodásunkat vetítik előre, hajtásakkal a megújulásra mutatnak rá, és pozitív módon hozzájárulnak belső meggyőződéseink megerősödéséhez. Létükkel az élet folyamatos fejlődésére mutatnak rá. A fa sárkány évében a fás szárú növényekkel tudunk leginkább az aktuális energiákra hangolódni.

Egy rendkívül népszerű zene eszközt szeretnénk bemtatni azoknak, akik esetleg még nem ismerik.
Nem egyszerűen egy szélcsengőről, sokkal inkább precízen behangolt, lelket símogató hangszerről van szó!
A koshi egy autentikus hangszer, kiváló minőségű eredeti alkotás. Minden darab kézzel készül a Pireneusok lábánál.
Minden hangolás aprólékos kivitelezés eredménye.
A külső henger általában egyszerű megjelenésű bambusz furnérból (vékony bambusz rétegekből) áll, így ez sokkal
erősebb, mint a természetes bambusz. Más készítők változatos, színes megjelenéssel gyártják azért, hogy mindenki
megtalálhassa az igazán magához illő darabot, melyek bukolata ez esetben speciálisan préselt (katon) papírból
készül. Ezek a burkolatok védik a csilingelő részeket, mely természetes olajjal van kezelve. Nyolc akkordot ezüsttel hegesztenek a fémlemezre a rezonanciacső alján. A pontos hangolás tiszta hangok lejátszását
hozza létre, amely felhangokban gazdag. A rövidebb akkordok felhangjai fokozatosan dominálnak, és alapvetővé válnak,
így kör alakú hangtartományt képeznek.

Használat: Finoman mozgassa a hangjelzőt a zsinórján tartva, így a kristályos pihentető hang csendes csoda maradhat.
Kültéren is használható, felfüggesztve, a széllel fog játszani, és váratlan, lágy dallamokkal örvendeztet meg.
A bambusz henger átmérője: 6,3 cm, magassága 16,5 cm. Díszdobozban kerül forgalomba (képünkön).
A papír henger átmérője:
6,3 cm, magassága 16,5 cm.

A bambusz küllemű hangszerek alapvetően a négy elemhez vannak endelve, így a következő hangolásban kaphatók:

- Aria (levegő): A-C-E-A-B-C-E-B HANGOLÁS,

- Ignis (tűz): G-B-D-G-B-D-G-A HANGOLÁS,

- Terra (föld): G-C-E-F-G-C-E-G HANGOLÁS,

- Aqua (víz): A-D-F-G-A-D-F-A HANGOLÁS.

Az alábbi linken meghallgathatod a négy elem szerinti hangolású Koshik játékát:
https://www.youtube.com/watch?v=jRTB1taCKxo

A színes küllemű Zaphir Chimes (Koshi) fantázanevű hangszerek ötféle hangolásban kaphatók:

- Crystalide (Kristály): G-A-B-D-A-G-B-D HANGOLÁS,

- Sunray (Napsugár): G#-B-C#-E-G#-E-A-C# HANGOLÁS,

- Twilight (Alkony): E-G-B-C-E-G-B-C HANGOLÁS,

- Sufi (Misztikum): F-A-D-F-A-G-A-D HANGOLÁS,

- Blue Moon (Kék Hold): D-F-A-B-C-E-A#-C HANGOLÁS.

Az alábbi linken meghallgathatod az ötféle hangolású Koshik játékát: 
https://www.youtube.com/watch?v=rs9ZNbNekBw        

Ha bámilyen további információra lenne szükséged, vagy csak kipróbálnád a hangszer minőségű,
lelket símogató, harmonizáló hatású széljátékokat, várunk szeretettel az Elixír boltban!
Amennyiben zenetudó kolléga tanácsát is kérnéd, egyeztess előre időpontot, hogy a legjobb élményben részesülhess!

A 2024-es év az asztrológia tükrében

 

A használatban lévő naptár szerint január elseje az új év kezdete. Asztrológiai megközelítés szerint azonban az új esztendő akkor kezdődik, amikor a Nap a Kos jegy 0 fokára érkezik, azaz a tavaszi nap-éj egyenlőségkor. Mindkét időpontnak van egy-egy sajátos energiatöltete, a különbözőség mégis arra utal, hogy a  folyamatokat és azok összefüggéseit nem lehet konkrét dátumokhoz kötni.

Az asztrológia és a számmisztika közötti összefüggésekre mutat rá, ha a 2024 számait összeadjuk, a 8-as számot kapjuk. Az asztrológiában a nyolcadik jegy a Skorpió, amelynek egyik ura a Mars, a másik a Plútó. A Mars hatása, mint a háború istenéé, nem igényel különösebb magyarázatot. A Plútó ebben az évben különösen kiemelt szerepet játszik. Mint a transzformáció,  a nagyobb tömegeket érintő,  gyökeres átalakulások bolygója,   a jelenlegi, jegyváltó pozíciója által még az igen jelentős alaptulajdonságaihoz mérten is nagyobb hangsúlyt kap.  A Bak és a Vízöntő jegy  határánál mélyreható, globális, társadalmi szinten megnyilvánuló változásokra, illetve ennek szükségszerűségére  hívja fel a figyelmet.                                       

 A Vízöntő szellemisége egy adott társadalom egészséges működése érdekében az egyéniség tiszteletben tartása mellett a közös célokért való együttműködést kívánja. Egy nagy gépezethez lehet hasonlítani, ahol mindenkinek megvan a saját helye, amelyben a kicsi és a nagy alkatrészeknek egyaránt fontos szerepe van, ahol a közös cél az, hogy ez a „szerkezet” a lehető legjobban működjön. Ahol mindenki az egyéni adottsága, tehetsége, képessége legjavát teszi a közösbe, amiért cserébe kellő megbecsülést kap.  Ez a jelen pillanatban nagyon utópisztikusnak tűnik, de egy adott társadalom csak így tud egészségesen, harmonikusan, kiegyensúlyozottan működni. Mivel jelenleg ennek pont az ellenkezőjét éljük, épp ezért van szükség a Plútó átalakító erejére.  Várhatóan a szükséges változás  nem fog zökkenőmentesen alakulni,  hiszen óriási különbségek jöttek létre világszerte az egyes társadalmak, valamint  az egyes társadalmak tagjai között is. Ez a különbözőség olyan méreteket öltött, hogy eleve önmagában hordozza az egyensúlyvesztést.   Minél nagyobb az eltérés annál több időre, erőre van szükség a változáshoz. Minél nagyobb az elbillenés, annál fájóbb lehet a rendeződés. Csak szét kell nézni a világban, és látható, hogy a nagy változások nagy áldozatokat is kívánnak. Nem véletlen, hogy a Plútó élet és halál ura is egyben.  De a változás a jövőnk szempontjából valóban  élet és halál kérdése!

 A Plútó 2023 tavaszán már érintette a Bak és a Vízöntő határát, majd hátráló mozgásba kezdett, ezzel is lassítva a változás tempóját, időt adva a dolgok érlelődésének. Októberben fordult ismét direkt haladásba, ezzel felszínre hozva (mint a hamu alatt meghúzódó parázs újra lobbanása) a mélyben régóta húzódó feszültségeket. 2024. január 21.-én lép át a Vízöntő határán, a Nappal együtt, kölcsönösen erősítve ennek energetikai jelentőségét. Ha ez még nem lenne elég, a kaldeusi hagyományok szerint a 2024-es év uralkodója a Nap, ezzel még nagyobb hangsúlyt téve az eseményre, valamint felhívva a figyelmet arra, hogy ne csupán a sors által tologatott bábuként, hanem kellő tudatossággal álljunk hozzá a változásokhoz.   Szeptemberben ugyan még egy foknyit visszalép a Plútó a Bakba, de azután 20 éven keresztül  folyamatosan a Vízöntőben jár. A határon való ingázása a tél és a nyár közötti  tavaszhoz hasonlítható, amely ugyan az átmenetet hivatott segíteni, de a maga kiszámíthatatlan, változékony, szeszélyes módján.

A plútói hatás együtt jár a rombolással. Ami már nem működik jól, nem fenntartható, már gátolja a további fejlődést, azt lerombolja, azért, hogy új lehetőségeket adjon helyette. A nagy tömegeket érintő, társadalom-átalakító hatását világszerte láthatjuk.

A Vízöntő jegy energiája a társadalmi szintű haladást, fejlődést is magában hordozza. A jegy két ura a Szaturnusz és az Uránusz látszólag nagyon ellentétes tulajdonságai arra hivatottak, hogy a nagy változások szervezetten, rendezetten, szilárd alapokra helyezve jöjjenek létre. Amennyiben egymással harmóniában állnak, akkor azon munkálkodnak, hogy ami még jó és használható, az  megmaradjon, viszont ami már elavult, idejétmúlt, az megváltozzon. Jelenleg nincsenek kapcsolatban egymással, de 2025-re pozitív viszonyba fognak kerülni. A Vízöntőbe belépő Plútó kapcsán meg kell jegyezni, hogy az átalakító tendencia   végsősoron a rendeződés irányába fog hatni ugyan, de az itt talált csődközeli helyzetek, valamint a bolygó szélsőséges mivolta arra utal, hogy a gyökeres változás nem tud könnyedén, harmonikusan létrejönni.  Hol az eddigi strukturához végletekig ragaszkodó réteg próbálja meg akár drasztikus eszközökkel is fenntartani a hatalmát, hol pedig a szükségszerű változást kívánó erők próbálják ezt az állapotot esetleg lázadozás árán is megváltoztatni.

A Szaturnusz (a másik nagy sorsalakító) a Halak jegyében jár. A mozgása 2023-ban többé-kevésbé szinkronban volt a Plútóéval, méghozzá úgy, hogy tavasszal, majd év végén is megközelítőleg 30 foknyira álltak egymástól. Így ahova az egyik pozitív fényszövet vetített, a másik automatikusan egy negatívat, ezzel szimbolizálva az egymásnak feszülő energiákat.  A Halak jegyének tulajdonságai szintén nagyon különböznek a Szaturnusz alaptulajdonságaitól. Míg a Halak az érzelmek, hangulatok, vágyak, remények, fantázia, önzetlenség, a minden-mindennel egységben érzetének a jegye, addig a Szaturnusz a józan, észszerű, felelősségteljes, a hosszútávra előretekintő, biztonságteremtő energiákat képviseli, amely a ködös, „megbízhatatlan” érzelmeket a józan ész mögé utasítja. Félreértés ne essék, a mai világunk durván az anyagiakra, önzésre, hatalomvágyra,  egy viszonylag vékony rétegnek a többséget gátlástalanul és érzelemmentesen kihasználó voltára épül. Ezzel szemben óriási szükség van a Halak-jellegű egymásra figyelésre,  a kölcsönösségre, önzetlenségre, az egységtudatra. Jelenleg azonban egy mértéktelenül elbillent állapot uralkodik,  az egységet kihasználók-ra és kihasználtak-ra osztva. 

A Szaturnusz az időnek is az ura, tehát itt az ideje az érzelemmentes érvényesülés,  valamint  az áldozatszerep közötti szélsőséges különbségek kiegyensúlyozásának.  Fontos, hogy a tétlen csodavárás, a ködös, rózsaszín illúziók helyett józan ítélőképességgel és megfelelő mértékű felelősségvállalással álljunk a dolgainkhoz.  Mivel az emberek többségét (nagytöbbségét!) rászoktatták az önállótlanságra, irányíthatóságra, befolyásolhatóságra, ezért a legtöbben csak várják, hogy majd jobbra fordulnak a dolgok, miközben folyamatos hitegetések közepette egyre inkább szűkül az életterük. Nagyon ideje lenne, hogy a félelemkeltéssel, a gátlástalanul használt kommunikációs eszközökkel szemben mindenki józanul, egyéni felelősséggel, gondolkodással mérlegeljen. Az elmúlt időszakban számtalan példát láttunk,  (és most is láthatunk) a hazugságokra, a megvezetésekre. Gyakran már a látszatra sem adnak. Itt az ideje, hogy ne fogadjuk el kritikátlanul, amit le akarnak nyomni a torkunkon. Ezt jelenti a tudatosság, ez a tudatosodás útja. Csakis ezzel tudjuk átlépni a kollektív tudat küszöbét, ami a valódi változásokat hozza!

A Neptunusz a Halak jegyében, uralmi pozícióban jár. Mivel egy lassan járó bolygó, közel 165 évente kerül a saját jegyébe, ezért kiemelkedő jelentőséggel bír.  A korszakzáró pozíciója ellenére, a nehéz helyzetekben is reményt kelt,  hitet ad. Rámutat, hogy bármennyire messze esünk jelenleg  tőle, mégis lehetséges egy jobb jövő, hiszen mindig van tovább… Szerepe lehet abban is, hogy az „egységtudat” révén próbálja a szélsőségeket, az éles különbözőségeket, az egymástól való elválasztottságot feloldani. A Szaturnusz jelenléte a Halakban a remény és az észszerűség összhangjára kínál lehetőséget. Nem könnyű feladat, de az elvileg különböző két energia  pont azt szimbolizálja, hogy a szélsőségek időszakában van a legnagyobb szükség a középút keresésére. A 2025-ös évben, majd a 2026-os évben is együttállásba kerül a két bolygó, reményt adva annak, hogy a fentiek nem csupán parttalan álmodozások.

Az Uránusz a Bika jegyében jár.  Ebben az esetben szintén megállapítható, hogy a bolygó és a jegy alapvető tulajdonságai nagymértékben különböznek egymástól. Míg a Bika a kényelem, a jóllét, a kiszámíthatóság, a stabil állapotokra való törekvés jegye, addig az Uránusz a váratlan, hirtelen, kiszámíthatatlan, a megszokottól jelentősen eltérő, gyakran meggondolatlan, felforgató, lázadozó tulajdonságokkal bír. Szélsőségesebb esetben a Bika jelleg hajlamot adhat a megszokott dolgokba való „beleragadásra”, az Uránusz pedig késztetést érezhet azt is „felrobbantani”, ami még használható lenne. Ez a rosszabbik forgatókönyv. Egy tudatosabb szemléletmód azonban azt a lehetőséget is láttatja, hogy a két különböző energia középút-keresése egy haladó, előrevivő tendenciával a még használható, biztonságot adó, illetve megtartó hozzáállás mellett az elavult, cserére vagy megújításra váró mintákhoz való ragaszkodás elengedésével nem állja útját a szükségszerű változásoknak, a fejlődésnek. Ebben nagy segítséget nyújthat a  Jupiter  Bikában való jelenléte. A Jupiter, mint a bölcsesség, a magasabb szintű tudás, a jószándék bolygója ebben a jegyben megadja a lehetőséget arra, hogy egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb jövő érdekében, az alapvető biztonságot megtartó bölcs hozzáértéssel álljunk a változások viharában.

Áprilisban a két bolygó szoros együttállásba kerül, ezért egy nagyon fontos időszakot jelez, amit csak remélni lehet, hogy a döntéshelyzetben lévők a közösség érdekében fognak felhasználni. Mindenesetre egyénileg, a saját hatáskörünkben azt kell tennünk, amit a tudásunk, az igazságérzetünk legjava diktál.

Nagyon fontos észben tartani, hogy az asztrológia nem azt mutatja, hogy mi fog történni, hanem arra képes rávilágítani, hogy milyen helyzetek, milyen lehetőségek alakulnak ki körülöttünk. Az már a szabad akarat kategóriája, hogy akár egyéni, akár kollektív szinten hogyan reagálunk a kialakult körülményekre, melyik utat választjuk a lehetőségek közül. Felmérhetjük akár jól, akár rosszul is, illetve megragadhatjuk, vagy el is mehetünk mellette tétlenül. Ez már a Tudatosságunkon múlik. Ezért nagyon fontos, hogy minél többen lépjenek ki a tehetetlenség, a kihasználtság állapotából, ne engedjék, hogy valótlan, vagy lényegtelen információkkal, esetleg félelemkeltéssel tereljék el a figyelmüket a valós és lényeges dolgokról. Minél többen használják végre a saját ítélőképességüket, vállalnak felelősséget a saját döntéseikért, életükért, annál hamarabb jönnek a változások. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen emberek vannak. 

Megfigyelhető, hogy a nagyobb  tömegeket érintő hatásokat képviselő, sorsfordító bolygók mindegyike olyan jegyben jár, ami az alapvető természetétől különbözik. Tehát olyan helyzeteket produkálnak, amelyek nem könnyű, magától értetődő, simulékony könnyedséggel működnek, hanem felforgató jellegükkel hívják fel a figyelmet a változtatás szükségszerűségére. Márpedig a jelentős változásokat mindig a káosz előzi meg. Ha visszapillantunk a történelmi eseményekre, látható, hogy a különböző terjedelmű időszakoknak mindig van egy kialakuló, épülő, virágzó, majd egy leáldozó szakasza.  Függetlenül attól, hogy az adott szakaszon belül a közösség kiegyensúlyozottabb, vagy zsarnokságon alapuló irányítást élt meg. Egyszerűen, minden időszak egyszer véget ér. A jelen energiamintázat, a körülöttünk lévő történések arra mutatnak rá, hogy most is egy korszak végén járunk. A szabad akaratunk, a tudatosságunk azonban nem csupán a tehetetlen báb, hanem a saját életünkben felelősséget vállaló szerepet is biztosítja számunkra. (Mit fogadunk el, mit nem, mivel értünk egyet, mivel nem, kiállunk-e önmagunkért, az igazunkért, vagy nem, stb) Nem világmegváltó szerepet kíván tőlünk, csupán annyit, hogy mindenki a saját lehetőségeihez mérten, a saját cselekvési körén belül igyekezzen a lehető legjobbat kihozni önmagából. Hiszen minden ház apró téglákból épül fel…. 

Nem csak a saját, hanem a gyermekeink élete, jövője is a tét. Ha nem megyünk szembe a saját  értékrendünkkel, érdekeinkkel, az nem csak önmagunk, de a környezetünk számára is építő jellegű lehet.  A példamutatással hamarosan követőkre, támogatókra találhatunk. A közösség összefogása   - bár még gyerekcipőben jár -,  de már néhány esetben megmutatta az erejét. Ezekre kell támaszkodnunk.  

Utolsó gondolatként még felhívnám a figyelmet arra, hogy milyen ravasz, látszólag nem túl lényeges elterelésekkel vezetik tévútra az embereket.  Gyakran hallom, hogy „Élj a mának!” Ez helyesen úgy szól, hogy „Élj a mában!” Óriási a különbség. Figyelj a jelenre, mert ma teremted meg a holnapodat! Ha csak a mának élsz, akkor mindegy, hogy mi lesz holnap?!

Ebben az évben kiemelkedően jelentős, sorsfordító időszakot élünk! Figyeljünk a jelenünkre!

 

Iványi Gyöngyi

asztrológus

 

 

 

 


Ismered a Palo Santo-t? Szent Fának hívják. Peruból és Ecuadorból származik.
Meghatározott időben, és meghatározott mennyiségben vágják le az idősebb fáknak a törzséről, a kéreg bizonyos részéről, úgy, hogy maga az élő fa ne sérüljön meg. Mindezt szigorú törvények szabályozzák.
Régen az Inkák tisztító szent füstölőként használták, mert elűzi a gonosz szellemeket és a távol tartja az emberektől a rontást, balszerencsét, a rosszindulatot, a szemmel verést és az alacsony minőségű entitásokat, energiákat, rezgéseket is.

Napjainkban, Peru és Ecuador lakatlan területein és erdőiben élő Sámánok használják különböző rituálék és szertartások alapvető eszközeként, mivel a különleges illatú és erejű füstölő, teljes auratisztító és ördögűző hatású, az egész aurát és energetikai rendszert képes megtisztítani és tehermentesíteni.
A negatív gondolatokat, a rákapcsolódásokat, energialényeket, élősködőket és mindenféle mágia hatását képes megsemmisíteni, közömbösíteni a térben körülöttünk, a test felszínén és a testen belül is.
Nagyon hatásos még tértisztításra, káros és visszatartó energiaszálak elvágására, eloszlatására, energetikai kezelések, masszírozások és szellemgyógyászati oldások levezető, szellemi felfrissítőként és élénkítőként is hatásos szere.

PALO SANTO az Eilxírben, a következő fomákban és kiszerelésekben kapható:
HEM füstölő: https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-szent-fa-f%C3%BCs…
SATYA füstölő: https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-f%C3%BCdt%C3%B6l-…
Golden Nag Masala füstölő:
https://elixirkonyvesbolt.hu/…/golden-nag-palo-santo-masala…
Maga a Szent Fa darabjai kis csomagban:
https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-szent-fa-f%C3%BCs…
Maga a Szent Fa darabjai nagy csomagban: https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-szent-fa-f%C3%BCs…
A Szent Fa forgácsa: https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-chipsz-csomag,-20…
illatolaj: https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-szent-fa-olaj-det…
és légfrissítő permet fomában:
https://elixirkonyvesbolt.hu/…/palo-santo-illatos%C3%ADt%C3…

 

 

 

Életünk alakulása csak rajtunk múlik. Itt az idő, hogy tegyünk érte!

 

 

Felkeltettük érdeklődését?

 

 

 

Lap tetejére